Мін'юст про позов проти

Мін'юст про позов проти "Роснефти": Україна може втратити 700 мільйонів

Укрінформ
Затягування подачі позову до Європейського суду проти «Роснефти» у справі про заподіяння шкоди українській державі на 700 млн грн загрожує щонайменше тим, що опоненти встигнуть вивести кошти.

Про це заявив заступник міністра юстиції, урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Тепер взагалі не зрозуміло, як Мін'юсту подавати позов. Затягування в цій справі загрожує щонайменше тим, що опоненти встигнуть вивести кошти. Якщо зараз не подамо позов, є серйозний ризик зриву всього процесу. Може виникнути така ситуація: позов виграємо, а вилучати вже не буде чого», - зазначив Ліщина, додавши, що матеріали і рішення ЄСПЛ, які бажають вилучити детективи НАБУ, є основою регресних позовів проти кількох великих компаній, зокрема російської «Роснефть». 

Він пояснив, що  в недавній постанові суду, яку НАБУ направило Мін'юсту у справі компанії «Золотий мандарин ойл», йдеться також про вилучення заяв, котрі подавалися в ЄСПЛ зі скаргами про порушення прав людини з 2013 року. 

«Це дуже багато документів. Але ключовим тут є те, що серед таких заяв є заяви, які подавала Україна, а відповідачем виступає Росія. Оскільки в нас зберігаються конфіденційні документи з точки зору ЄСПЛ, в цьому питанні потрібно бути виваженими»,- зауважив заступник міністра юстиції.

Читайте також: Петренко: Кількість скарг за час дії антирейдерського закону зменшилась в рази

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Міністерство юстиції України мало намір до 19 грудня подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти російської компанії «Роснефть» у справі про заподіяння шкоди українській державі на 700 млн грн. Однак через обшуки НАБУ ці плани опинилися під загрозою.

У НАБУ заперечили, що під час обшуків 8 грудня в Мін’юсті вилучали важливі для позову проти “Роснефти” документи. 

Уранці 8 грудня працівники НАБУ прийшли з обшуком до будівлі Міністерства юстиції. 

У відомстві назвали дії детективів незаконними та звернулися до генпрокурора з заявою про злочин. ГПУ відкрила провадження за цим фактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-