В Україні створять державну інституцію з просування експорту - Мінекономіки

В Україні створять державну інституцію з просування експорту - Мінекономіки

Укрінформ
Уряди України, Великої Британії і Канади розпочали спільний проект щодо створення інституції з підтримки та сприяння експорту з України на основі Офісу з просування експорту (ЕРО). 

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. 

"У грудні 2017 розпочався проект "Розбудова інституційного потенціалу Офісу з просування експорту", що реалізується за підтримки урядів Великої Британії та Канади. Проект полягає в аналізі та консультуванні уряду України, зокрема Мінекономрозвитку, щодо оптимальної правової бази та організаційної структури інституції з підтримки та просування експорту на основі ЕРО. Мета проекту - підготовка організаційної та правої основи для створення інституції, базуючись на досвіді та операційній моделі Офісу з просування експорту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017 – 2021, що є частиною Експортної стратегії України, розвиток торгівлі вимагає інституційного вдосконалення та розширення інструментів уряду, а саме - створення інституції з підтримки та просування експорту. 

"Тому наступним кроком є створення державної інституції з просування експорту, для розвитку та підтримки сучасної експортоорієнтованої екосистеми. Інституція з підтримки та просування експорту стане ефективним урядовим інструментом у стимулюванні експорту, що сприятиме успіху українських виробників на глобальних ринках та збільшенню впливу малих та середніх підприємств (МСП) на економічне зростання України", - пояснили в Мінекономрозвитку.

Читайте також: Підприємства стандартизації менше платитимуть в бюджет дивідендів - Кабмін

Проектний офіс буде створений на базі Офісу з просування експорту, що був створений у листопаді 2016 та працює як консультативно-дорадчий орган Мінекономрозвитку України. 

«Трансформація ЕРО з проектного офісу в інституцію є еволюційною необхідністю побудови системної підтримки експорту. Економічно розвинуті країни роками користуються результатами роботи інституцій з підтримку експорту і Україні необхідно надолужити втрачені можливості на іноземних ринках. Просування експорту – це довготривалий процес, котрий потребує активного залучення багатьох сторін, адже експорт це командна гра на глобальних ринках», - зазначила керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк.

Як пояснили в Мінекономрозвитку, новостворена інституція з підтримки та просування експорту буде орієнтована на надання послуг у вказаній сфері.

«Для зростання українського експорту потрібні ефективні інституції з просування та підтримки експортерів, орієнтовані на надання послуг. Відтестована операційна модель Офісу стане основою для інституції з підтримки та просування експорту. Вона сприятиме успіху українських виробників на світових ринках, бо експорт - це можливість заробити для себе і для країни», - пояснила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.  

Як відомо, Офіс з просування експорту був створений у листопаді 2016 та працює як консультативно-дорадчий орган Мінекономрозвитку при підтримці проектів, що фінансуються урядами Канади та США. За рік роботи Офіс створив та протестував модель підтримки експортерів, шляхом надання експортних послуг, програм по підтримці експортерів, консультацій, освітніх проектів для експортерів, торгових місій та виставок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-