Голова “Укравтодору” розповів про нові перевірки якості доріг

Голова “Укравтодору” розповів про нові перевірки якості доріг

Укрінформ
Голова “Укравтодору” Славомір Новак розповів про нові рівні перевірки якості доріг.

Як зауважив він в ефірі “Еспресо”, на всіх контрактах "Укравтодор" передбачив 5 років гарантії від підрядної організації.

“Ми втілили в життя нову систему якості. Якість – це основна річ для доріг. У нас є зараз 4 рівні контролю якості – є загальний, основний рівень інженера, який відповідає за контроль якості на будівельному майданчику, на рівні служб замовника", - сказав Новак.

Другий рівень, за його словами – це незалежний нагляд. "Ми крок за кроком будемо втілювати на наших майданчиках. Зараз починаємо від капітальних ремонтів, за декілька років перейдемо на всі договори, на всі контракти. Але це додаткові витрати", - зазначив керівник "Укравтодору".

"Третій рівень – я це зробив як керівник “Автодору”, я створив нову окрему структуру, яку ми називаємо центральний дорожний контроль якості, який підпорядковується мені, я направляю цю службу на перевірки. Вони роблять для мене дві щороку (на весну та на осінь) перевірки робіт по всій країні, а також я щоденно можу висилати їх на різні майданчики, щоб подивилися, як робота іде, а також контролювати", - сказав Новак.

Читайте також: Укравтодор анонсував ремонт двох міжнародних трас

"І четвертий – безкоштовний, найкращий – це громадський нагляд. Я дуже вдячний громадянам, що ми отримуємо багато зауважень, листів, звернень, дзвінків. Люди кажуть, що там, на їхню думку, щось не в порядку. Ми завжди реагуємо, завжди відповідаємо за це, і це дуже важливий цей громадський нагляд”, - додав він.

Новак вважає, що в “Укравтодорі” почалося створення “прозорої та антикорупційної структури”.

“Ми маємо зараз побудувати так цю систему якості, як ми провели всі закупівлі в систему ProZorro... Я завжди кажу, що я не правоохоронний орган, я не маю таких інструментів, щоб розслідувати, хто, де, з ким, як. Я сподіваюся, що є служби в Україні, які тим займаються, і вони повинні працювати", - резюмував керівник “Укравтодору”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-