Ціна нафти Brent закріпилася на позначці $63,4

Ціна нафти Brent закріпилася на позначці $63,4

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні в п'ятницю, так як підтримка, надана цінам неполадками в роботі трубопроводу Forties у Північному морі і продовженням скорочення видобутку в рамках пакту ОПЕК+, була компенсована нарощуванням видобутку в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Котирування лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилися на $0,07 (0,11%) - до $63,38 за барель. Ціна січневого контракту на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,22 (0,39%), до $57,26 за барель.

Призупинення роботи трубопроводу Forties, що перекачує північноморську нафту до Британії, підштовхнула ціни на нафту вгору, сказали трейдери.

"Оператор нафтопроводу Forties, компанія Ineos, оголосила форс-мажор з постачання сировини після виявлення протікань у вівторок. Це означає, що ремонтні роботи можуть тривати кілька тижнів", - йдеться у повідомленні американського інвестиційного банку Jefferies.

Читайте також: Укргазвидобування вперше продало скраплений газ на електронному аукціоні

Зростання нафтовидобутку в США ставить під загрозу мету ОПЕК і низку держав, що не входять до нього, відновити баланс на ринку. З середини 2016 року видобуток сировини в США зріс більш ніж на 15 відсотків - до 9,7 мільйона барелів на добу, найвищої позначки з початку 1970-х років, наблизившись до рівня видобутку у провідних країнах-нафтовиробниках Росії та Саудівської Аравії.

Збільшення обсягу видобутку в США, в основному за рахунок посилення сланцевого буріння, швидше за все, поверне ринок до надлишку пропозиції у першій половині 2018 року, повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у четвер.

"Загальне зростання видобутку може перевищити зростання попиту: у першій половині року надлишок може скласти 200.000 барелів на добу, перш ніж повернутися до дефіциту приблизно 200.000 барелів на добу у другій половині року, тим самим наближаючи ринок до балансу", - випливає з щомісячного звіту агентства.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,41 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,42 долара за барель, що на 11 центів вище рівня закриття торгів ($63,31).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-