Кабмін удосконалив механізм відбору інвестиційних проектів

Кабмін удосконалив механізм відбору інвестиційних проектів

Укрінформ
Кабінет міністрів України 13 грудня 2017 року ухвалив рішення, яке дозволить удосконалити порядок відбору та проведення державної експертизи інвестиційних проектів.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку

«13 грудня уряд ухвалив рішення, яким продовжується впровадження централізованої системи управління державними інвестиціями та об'єктивної  оцінки інвестиційних проектів, для реалізації яких надається державна підтримка», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підприємства стандартизації менше платитимуть в бюджет дивідендів - Кабмін

Рішення уряду дасть змогу удосконалити порядок відбору та проведення державної експертизи інвестиційних проектів, шляхом посилення відповідальності органу, який проводить таку експертизу, та суб'єкта інвестиційної діяльності, який реалізує інвестиційний проект. Також запроваджується чіткий розподіл функцій між суб'єктами проведення відбору, державної експертизи та оцінки інвестиційного проекту, для реалізації  якого надається державна підтримка. Передбачається: здійснення аналізу поданих документів на стадії експертизи, що дозволяє вчасно провести оцінку економічної ефективності проекту, впорядкування термінів розгляду інвестиційного проекту для надання висновку державної експертизи, а саме зменшення терміну до 40 календарних днів проти 40 робочих днів. Також передбачається удосконалення порядку проведення державної експертизи інвестиційних проектів та оцінки економічної ефективності, а саме визначення критеріїв, які впливають на позитивний  висновок державної експертизи, для реалізації якого надається державна підтримка тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-