АМКУ відкрив справу: підозра на антиконкурентні переваги учасникам ринку електрики

АМКУ відкрив справу: підозра на антиконкурентні переваги учасникам ринку електрики

Укрінформ
Антимонопольний комітет України відкрив справу про узгоджені дії виробників на ринку електричної енергії.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті АМКУ

"У грудні поточного року в Антимонопольному комітеті розпочато розгляд справи про узгоджені дії у вигляді внесення змін до додатка 2 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України (Правила Оптового ринку електричної енергії України, погоджені постановою НКРЕ від 09.08.2012 № 1028) у частині вибору складу обладнання з урахуванням необхідності забезпечення незнижуваних запасів вугілля на складах електростанцій, розрахунку цін за робочу потужність та платежів за електричну енергію виробникам, які працюють за ціновими заявками. Учасники узгоджених дій здійснюють діяльність на ринку електричної енергії України", - йдеться в повідомленні.

З метою збирання даних щодо стану ринку, на якому здійснюють діяльність учасники узгоджених дій, Антимонопольний комітет просить зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції з указаного питання.

Читайте також: АМКУ оштрафував Київстар за ненадання інформації вчасно

У жовтні заяву з цього приводу робила Асоціація споживачів енергетики. Зокрема, в Асоціації заявляли, що Рада оптового ринку електроенергії надає антиконкурентні преференції найбільшим учасникам ринку теплової генерації. У заяві йшлося, що певні рішення Ради надають очевидні переваги компанії ДТЕК, яка володіє 75% теплової генерації, що працює на вугіллі марки Г.

"Компанія ДТЕК контролює 75% українського видобування вугілля марки Г. На нього буде штучно підвищений попит, якщо дане рішення буде запроваджене. Очевидний економічний інтерес у такому рішенні одного конкретного учасника ринку", - запевняли члени Асоціації.

Згідно з розрахунками Асоціації, прийняті зміни сприятимуть додатковому виробітку товарної продукції без жодної цінової конкуренції у сумі понад 4 млрд грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-