Податкові консультації підвищать якість кредитного портфеля банків - Мінфін

Податкові консультації підвищать якість кредитного портфеля банків - Мінфін

Укрінформ
Експертна рада при Міністерстві фінансів готує узагальнюючі податкові консультації щодо банківського сектору.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну

«12 грудня відбулося перше засідання експертної ради щодо підготовки узагальнюючих податкових консультацій. Першими питаннями, що були винесені на розгляд, стали питання банківсього сектору. Роз'яснення цих питань допоможе підвищити якість кредитного банківського портфеля завдяки зменшенню податкових перешкод при роботі банків з проблемними кредитами, що існують у зв'язку з неоднозначним застосуванням податкового законодавства», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Митні платежі бізнес сплачуватиме на єдиний авансовий рахунок ДФС - Мінфін

У Мінфіні зазначають, що наразі, серед найчастіших проблем, з якими стикаються банки у сфері оподаткування - списання заборгованості, формування банківських резервів, повідомлення позичальників про прощення або анулювання боргів. Податкові роз'яснення мають дати відповіді стосовно того, як банкам вирішувати питання з проблемними кредитами, які не обслуговуються, одночасно поліпшуючи свій кредитний портфель та уникаючи можливого додаткового оподаткування. Саме через наявну невизначенність щодо шляхів та методів реструктуризації, списання чи прощення кредитів, такі операції зазвичай призводять до додаткових податкових навантажень.

Отже, вирішення ситуації є, насамперед, потребою українського банківського сектору. Також на вирішенні цих питань неодноразово наголошували представники МВФ та Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-