Ціни на нафту зросли після появи даних про зниження запасів у США

Ціни на нафту зросли після появи даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у середу, оскільки дані вказали на зниження запасів нафти у США, що перевершило очікування.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,53% - до 63,87 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,38%, до 57,52 долара за барель.

Американський інститут нафти (API) заявив вчора, що запаси нафти у США минулого тижня скоротилися на 7,382 млн барелів, тоді як запаси бензину зросли на 2,3 млн барелів, а запаси дистилятів збільшилися на 1,5 млн барелів. Інвестори чекали, що запаси нафти скоротяться на 3,759 млн барелів, запаси дистилятів зростуть на 902 тис., а запаси бензину збільшаться на 2,457 млн барелів. Запаси нафти у нафтосховищі в Кушингу скоротилися на 2,7 млн барелів. Сьогодні з'являться офіційні оцінки від Міністерства енергетики США. 

Вчора нафта впала в ціні, оскільки трейдери фіксували прибуток після ралі у понеділок, а також з'явилися повідомлення з приводу термінів припинення роботи трубопроводу Forties.

Найбільший британський трубопровід Forties, що транспортує сировину з нафтових і газових родовищ у Північному морі, ймовірно, буде закрито на кілька тижнів у зв'язку з ремонтними роботами, сказав оператор Forties у вівторок.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 26,59-29,99 гривні

Трубопровід, що прокачує близько 450.000 барелів нафти марки Forties за добу, був перекритий після виявлення тріщини. 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,84 долара за барель, що на 50 центів вище від рівень закриття торгів ($63,34).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-