Ці руки нічого не крали - Нафтогаз провів службову перевірку

Ці руки нічого не крали - Нафтогаз провів службову перевірку

Укрінформ
Службова перевірка спростувала інформацію щодо можливого виведення коштів за кордон через офшорну компанію членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергієм Олексієнком.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України"

"У зв’язку з оприлюдненням ЗМІ інформації щодо можливого виводу коштів за кордон через офшорну компанію членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергієм Олексієнком Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" 06.11.2017 р. призначила службову перевірку. В ході перевірки було встановлено, що ПАТ "Укртрансгаз" не укладало договорів з фондом Pioneer Foundation та/або компанією Estera Trust Limited (реєструючий агент та директор фонду) та, відповідно, не здійснювало ніяких платежів на користь зазначених компаній", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що в період роботи Олексієнка в Нафтогазі на посаді радника голови правління до його компетенції не належали будь-які повноваження з розпорядження майном чи коштами компанії, або одноособового підписання договорів і контрактів від імені компанії.

За даними Нафтогазу, перевірка встановила, що фонд Pioneer Foundation був зареєстрований 25 січня 2016 року на острові Мен за інструкцією Сергія Олексієнка "з метою довгострокового планування спадщини родини". Протягом існування фонду Pioneer Foundation ним не проводилась будь-яка діяльність, не було відкрито жодного рахунку та, відповідно, не одержувались грошові кошти чи майно. "Фонд не мав жодних афілійованих компаній, і його діяльність була офіційно припинена 18.04.2017 року", - додали в Нафтогазі.

Читайте також: Блокування Північного потоку-2 є спільним інтересом США й України - Коболєв

Там також зазначили, що інформація, що була оприлюднена ЗМІ стосовно нібито виводу коштів за кордон через офшорну компанію Pioneer Foundation членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Олексієнком, не знайшла свого підтвердження.

Раніше ЗМІ з посиланням на дані Paradise Papers повідомляли, що на початку 2016 року на острові Мен для українського газового топ-менеджера Сергія Олексієнка була заснована офшорна компанія для виведення валюти за кордон всупереч валютним обмеженням, що діяли в Україні. Йдеться про компанію Pioneer Foundation, яка проіснувала 14 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-