У листопаді банки наростили кредитування у гривні на 0,7% - НБУ

У листопаді банки наростили кредитування у гривні на 0,7% - НБУ

Укрінформ
Банки у листопаді 2017 року продовжували нарощувати кредитування у національній валюті.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«У листопаді банки продовжували нарощувати кредитування у національній валюті. Порівняно з жовтнем портфель гривневих кредитів банків збільшення на 0,7% до 553 млрд грн, за рахунок нарощення кредитування населення», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що обсяг гривневих кредитів домогосподарств порівняно з жовтнем зріс на 2,7%, а з початку року на 27,1%, до 94,7 млрд грн. Обсяг гривневих кредитів бізнесу на кінець листопада становив 457,3 млрд грн, що на 0,3% перевищує обсяг за результатами жовтня та на 6,6% з початку року.

Обсяг залишків за кредитами в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) продовжував скорочуватися як за рахунок домогосподарств, так і бізнесу. У результаті загальний портфель кредитів домогосподарств зменшився порівняно з жовтнем - на 2,1% до 160,1 млрд грн тоді, як бізнесу дещо зріс - на 0,5% до 828 млрд грн відповідно.

Читайте також: Інфляція у листопаді сповільнилась - НБУ

У НБУ зазначають, що у листопаді загальний портфель депозитів по банківській системі України залишився практично на рівні попереднього місяця (скоротився на 0,4% до 856,3 млрд грн). Це відбулося за рахунок зменшення обсягу депозитів корпоративного сектору як в національній, так і в іноземній валюті, яке було частково компенсоване припливом депозитів фізичних осіб. Так, за підсумками минулого місяця портфель гривневих депозитів бізнесу становив 228,8 млрд грн (зменшення на 1,3%), а депозитів в іноземній валюті - 139,1 млрд грн в еквіваленті (зменшення на 1,5%). У той же час, депозитний портфель населення у гривні зріс на 2,1% до 222,1 млрд грн, а в іноземній валюті на 0,9% до 228,1 млрд грн в еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-