Нафта знижується в ціні через збільшення обсягів бурової активності в США

Нафта знижується в ціні через збільшення обсягів бурової активності в США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок на тлі даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes a GE Company (BHGE) про зростання кількість бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,43% - до 63,13 долара за барель, ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,4%, до 57,13 долара за барель.

Згідно з даними BHGE, за підсумками робочого тижня, який завершився 8 грудня, кількість бурових установок у США зросла на дві одиниці, або на 0,2%, до 931 одиниці. У річному вираженні кількість бурових установок збільшилася на 307 одиниць, або в 1,5 раза. Зокрема, кількість нафтових бурових установок збільшилась на дві одиниці, або на 0,27%, до 751 одиниці. Кількість газодобувних установок не змінилася і становила 180 одиниць.

Збільшення кількості установок вказує на подальше зростання виробництва сировини в США, обсяг якої зараз більш як на 15 відсотків вищий порівняно з рівнем середини 2016 року в 9,71 мільйона барелів на добу.

Нарощування нафтовидобутку в США може підірвати спроби ОПЕК і групи виробників, які не входять до нафтового картелю, підтримати ціни шляхом зниження пропозиції.

Заява міністра нафти Кувейту про те, що ОПЕК та інші нафтовиробники розглянуть можливість виходу з угоди про скорочення видобутку до червня наступного року, також чинила тиск на котирування, сказали трейдери.

Міністр нафти Кувейту Ассам аль-Марзук повідомив у неділю, що до наступної офіційної зустрічі картелю в червні, Організація країн-нафтоекспортерів та інші виробники, які не  входять до картелю, обговорять можливість вийти з угоди про скорочення видобутку раніше.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 26,59-29,99 гривні

Минулої п'ятниці нафта зросла в ціні, отримавши підтримку від ознак збільшення попиту на нафту в Китаї, але все одно закінчила тиждень падінням через зростання обсягу видобутку нафти в США.

Крім того, підтримку нафті забезпечили загроза страйку в Нігерії, найбільшому експортерові нафти в Африці.

Проте, побоювання, що зростаючий обсяг видобутку нафти в США компенсує спроби ОПЕК скоротити надмірну пропозицію нафти на світовому ринку, стали на заваді цінам істотно зрости.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 63,09 долара за барель, що на 31 цент нижче рівня закриття торгів ($63,40).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-