Ціни на нафту стабільні на зміцненні долара

Ціни на нафту стабільні на зміцненні долара

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні в п'ятницю під тиском з боку зростання долара, тоді як неослаблений попит на нафту в Китаї на тлі скорочення видобутку у рамках пакту ОПЕК+ надав підтримку котируванням.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,02 відсотка до $62,18 за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,03 відсотка - до $56,66 за барель, при цьому раніше в ході торгів ціна знижувалася.

Долар зміцнюється в очікуванні даних по безробіттю у США, стримуючи зростання нафтових цін. Аналітики вважають, що безробіття в країні в листопаді залишилося на жовтневому рівні 4,1%, а кількість робочих місць у несільскогосподарських галузях економіки збільшилася на 200 тисяч.

На думку трейдерів, зміцнення долара, що зріс на 0,8 відсотка цього місяця до кошику основних валют-суперників, мало тиск на ціни.

Незважаючи на це, з боку Китаю цього року спостерігається більший попит, ніж у США, найбільшому експортерові нафти у світі. Імпорт нафти в Китаї зріс до 37,04 мільйона тонн у листопаді або до 9,01 мільйона барелів на добу, досягнувши другого рекордного значення, показали дані Головного митного управління Китаю в п'ятницю.

“Імпорт нафти в Китай продовжить зростання найближчими роками, оскільки видобуток на кількох найбільших материкових родовищах знизився... Це неминуче призведе до того, що Китай ще сильніше залежатиме від імпорту сировини в прогнозний період. Таким чином, до 2021 року імпортна залежність зросте з рекордних 68,0 відсотка в 2017 майже до 80 відсотків", - повідомляє BMI Research.

Читайте також: В Україні видобуток газу за 10 місяців зріс на 4% - до 17.3 мільярдів кубів

Угода Організації країн нафтоекспортерів, а також її союзників, про скорочення видобутку для балансування ринку, також надала підтримку котируванням.

В основному завдяки зниженню виробництва, ціни на нафту різко зросли в період з червня по жовтень. Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали приблизно на 40 відсотків.

Зростання нафтовидобутку в США ставить під загрозу мету картелю відновити баланс на ринку. З середини 2016 року видобуток сировини у США зріс більш як на 15 відсотків до 9,7 мільйона барелів на добу, найвищої позначки з початку 1970-х років, наблизившись до рівня видобутку в провідних країнах-нафтовиробниках Росії і Саудівської Аравії.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,10 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,08 долара за барель, що на 12 центів нижче рівня закриття торгів ($62,20).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-