ООН поліпшила прогноз світового виробництва зернових до 2,6 мільярда тонн

ООН поліпшила прогноз світового виробництва зернових до 2,6 мільярда тонн

Укрінформ
Прогноз Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) щодо світового виробництва зернових у 2017-2018 рр. зріс до 2 627 млн тонн.

Про це свідчить повідомлення про останній Індекс продовольчих цін ФАО, що надійшло Укрінформу.

"ФАО різко підвищила свій прогноз на світове виробництво зернових до 2 627 млн тонн, що на 13,4 млн тонн вище жовтневих прогнозів, причому основна частина цього збільшення відображає більш високі прогнози на урожай кукурудзи в Сполучених Штатах і значне збільшення посівних площ кукурудзи в Індонезії", - йдеться в повідомленні.

За прогнозами, світове виробництво пшениці складе 754,8 млн тонн, а обсяг світового виробництва рису - 500,8 млн тонн, що трохи нижче рекордного рівня 2016 року.

Читайте також: ДПЗКУ планує проавансувати виробників зерна на 1,5 мільярда

Згідно з прогнозами, в 2017-2018 рр. загальний обсяг споживання зернових виросте на 1,2 відсотка, досягнувши 2 599 мільйонів тонн, причому збільшиться обсяг рису і пшениці, призначений для безпосереднього споживання людиною, а зерно здебільшого призначатиметься для годування тварин.

Згідно з останніми прогнозами ФАО, світові запаси зернових зростуть до рекордних 726 мільйонів тонн. Очікується, що глобальні запаси пшениці і кукурудзи досягнуть рекордно високих позначок.

Великі запаси приведуть до зростання співвідношення світового рівня запасів до споживання зернових, що складатиме близько 27,3 відсотка до кінця 2017/18 року і стане найвищим показником за останні 16 років.

Як повідомляв Укрінформ, озимий клин зернових 2017 р. сформований на рівні минулого року і становить 6,9 млн га, що становить 96% від запланованих під ці культури 7,2 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-