У Китаї прогнозують збільнення інтересу до інвестицій в Україну

У Китаї прогнозують збільнення інтересу до інвестицій в Україну

Укрінформ
Приклад Бохайської товарної біржі (Bohai Commodity Exchange), яка нещодавно придбала Український банк реконструкції та розвитку (УБРР), приверне увагу інших потенційних інвесторів до українського ринку.

Таку впевненість висловив в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу голова правління біржі Янь Дуншен.

"Ми очікуємо, що інвестиції тяньцзінської Бохайської товарної біржі в Україну стануть зразковим прикладом для привернення уваги і залучення більшої кількості китайських інвесторів до участі в процесі реконструкції та розвитку в Україні, що ми зможемо допомогти Україні відновити економіку і покращити рівень життя населення", - заявив співрозмовник агентства.

Він зауважив, що китайські інвестори вкладають в Україну, адже вона має конкурентні переваги в таких сферах, як сільське господарство, енергетика, високі технології. До того ж у державі створена виробнича база та існує необхідний кадровий резерв, що також є дуже привабливим для китайських інвесторів. 

За словами Яня, дуже уважно стежать у Китаї і за прискоренням темпів європейської інтеграції, що збільшує довіру з боку кожного інвестора.

Китай і Україна є традиційними торговельними партнерами, між країнами існує сильна двостороння економічна взаємодоповнюваність, але була відсутня ефективно працююча фінансова установа в Україні, яка має служити мостом між двома країнами в галузі торгівлі, інвестицій та фінансування співробітництва. Тепер ситуація зміниться.

Янь нагадав дані за 2016 рік, які свідчать, що Китай для України став другим за величиною торговельним партнером і найбільшим джерелом імпорту.

Читайте також: Україна-Китай: Ініціатива "Один пояс, один шлях" набирає обертів

Україна - держава із багаторічною історією та багатими ресурсами, китайські бізнесмени дуже оптимістичні щодо майбутнього економічного розвитку країни, заявив Янь. При стабільній політичній ситуації в Україні український ринок приваблюватиме все більше і більше китайських компаній та підприємств, переконаний він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-