Без зарплати: Фіскальна служба заблокувала рахунок Чернігівторфу

Без зарплати: Фіскальна служба заблокувала рахунок Чернігівторфу

Укрінформ
Державна фіскальна служба заблокувала рахунок державного підприємства "Чернігівторф", близько 40 тисяч грн арештовано.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор Смолинського торфобрикетного заводу Валентина Огієнко.

"Рахунок заблокували, гроші (майже 40 тис. грн) заарештували за давні борги, які були зроблені на підприємстві попередніми керівниками ще в 2010 році. Але фіскальна служба нас навіть не попередила про необхідність сплати тих 95 тис. грн. Ми, звісно, подаємо в суд", - сказала директор.

За інформацією прес-служби Смолинського торфозаводу, без заробітних плат нині залишилися працівники як офісу ДП "Чернігівторф", так і двох його заводів - Смолинського та Ірванцівського. Крім того, страждають споживачі торфобрикетів.

"Через дії ДФС без палива залишилися десятки шкіл, дитячих садочків, простих людей", - сказав голова профспілки ДП "Чернігівторф" Андрій Страхов.

Читайте також: На дороги в рамках митного експерименту цьогоріч спрямували 11,7 мільярда - ДФС

ДП "Чернігівторф" підпорядковане Українському концерну торф’яної промисловості "Укрторф" Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У своїй структурі має дві філії - Смолинський та Ірванцівський торфобрикетні заводи. Основна продукція - торфобрикети, фрезерний та кусковий паливний торф. За інформацією профспілки, з 2000 року на Чернігівторфі змінилося близько 20 директорів. Підприємство постійно змушене відстоювати своє право на існування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-