Укрнафта скорочує операційні витрати завдяки дистанційному моніторингу свердловин

Укрнафта скорочує операційні витрати завдяки дистанційному моніторингу свердловин

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" розширює систему дистанційного моніторингу на своїх свердловинах, що дозволить скоротити операційні витрати і понизити втрату вуглеводнів при видобутку.

Про це повідомляє прес-служба Укрнафти

«В першу чергу системою дистанційного моніторингу оснащуємо найбільш продуктивні свердловини. Система дозволяє скоротити експлуатаційні витрати, простої з технічних причин і зрештою понизити втрати вуглеводнів в процесі видобутку», - сказав заступник голови правління, виконавчого віце-президента з видобутку та переробки Маврикій Калугін.

Читайте також: Укрнафта відновила роботу на всіх тимчасово зупинених родовищах

Систему дистанційного моніторингу параметрів роботи установок електровідцентрових насосів (УЕВН) буде встановлено на 90 свердловинах Богданівського, Гнединцевського, Малодевицького, Прилуцького, Скороходівського, Софіївського, Щуровського, Ярошівського, Долинського і Північно-Долинського родовищ. Крім того, на початку цього року систему вже було встановлено на 13 свердловинах НГВУ «Чернігівнафтогаз». 

"Програмне забезпечення дозволяє не лише спостерігати, але й дистанційно управляти в режимі реального часу параметрами роботи УЕВН, використовуючи встановлене на установках телеметричне обладнання. Система дозволяє відстежувати основні параметри роботи установки (силу струму, тиск і температуру на прийомі насоса, частоту оборотів двигуна), забезпечує її захист і дозволяє оперативно змінювати режим роботи", - пояснили в компанії.

Наступного року «Укрнафта» оснастить системою дистанційного моніторингу ще близько 100 свердловин з УЕВН і 75 свердловин, обладнаних штанговими глибинними насосами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-