В Укренерго автоматизують ГЕС - надійність енергосистеми підвищується

В Укренерго автоматизують ГЕС - надійність енергосистеми підвищується

Укрінформ
Укренерго підключило Київську, Середньодніпровську, Дніпровську ГЕС-1 та Каховську гідроелектростанції до системи автоматичного регулювання частоти та потужності з діапазоном регулювання 480 МВт.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі ПрАТ "НЕК "Укренерго"

"Укренерго підключило Київську, Середньодніпровську, Дніпровську ГЕС-1 та Каховську гідроелектростанції до системи автоматичного регулювання частоти та потужності (САРЧП) з діапазоном регулювання 480 МВт. Це стало можливим після підготовки та проведення Укренерго спільно з Укргідроенерго успішних випробувань роботи вказаних ГЕС під керуванням САРЧП", - йдеться у повідомленні. 

Підключення ГЕС до автоматичної системи регулювання значно підвищило надійність роботи енергосистеми та її гнучкість. У випадку виникнення нештатної ситуації, наприклад, з втратою деяких генеруючих потужностей, вона буде швидко ліквідована в автоматичному режимі, без втручання диспетчерського персоналу та без вимкнення споживачів.

«Найближчим часом до САРЧП буде підключена Кременчуцька ГЕС, що сумарно дозволить отримати 600 МВт діапазону регулювання, який працює в автоматичному режимі. Це значно покращує якість та надійність регулювання та забезпечує виконання європейських вимог до обсягів регулюючих потужностей», - розповів заступник директора з оперативного керування - головний диспетчер Укренерго Віталій Зайченко.

Читайте також: Державний ПрАТ: в Укренерго розповіли про "доленосне рішення" уряду

Крім того, наразі опрацьовується можливість підключення до автоматичної системи регулювання частоти та потужності і найбільшої в Україні Дністровської ГАЕС. 

САРЧП призначена для регулювання частоти в енергосистемі України при ізольованій роботі та регулювання перетоків активної потужності міждержавними лініями електропередачі в режимі паралельної роботи енергосистеми України з системами сусідніх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-