Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів нафтопродуктів у США

Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів нафтопродуктів у США

Укрінформ
Ціни на нафту незначно знижуються у середу на фоні зростання тижневих запасів нафтопродуктів у США, яке аналітики пояснюють в'ялим попитом.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,4% - до 62,61 долара за барель. Вартість січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,42% - до 57,38 долара за барель.

За даними Американського інституту нафти(API), запаси нафти в США зменшилися на 5,5 мільйона барелів до 451,8 мільйона за тиждень до 1 грудня, тоді як аналітики передбачали зниження на 3,4 мільйона барелів.

Водночас запаси бензину і дистилятів за вказаний період збільшилися на 9,2 мільйона барелів і 4,3 мільйона відповідно.

У фокусі уваги інвесторів - офіційна статистика Міненерго США, що виходить сьогодні увечері.

При цьому ринок продовжує отримувати підтримку від обмеження видобування сировини ОПЕК та виробниками, що не входять до нофтоекспортного картелю, які минулого четверга домовилися продовжити дію угоди ще на 9 місяців.

Читайте також: Укргазвидобування: Дерегуляція ринку додатково дасть Україні 1 мільярд кубів газу

Однією з головних противаг зусиллям ОПЕК+ залишається зростання нафтовидобутку в США. За даними Управління енергетичної інформації(EIA), наразі він складає 9,68 мільйона барелів на добу, що перевищує рівень середини 2016-го на 15 відсотків.

“Добувачі ресурсів сланцевої нафти продовжують нарощувати частку ринку", - сказав Фавад Разакзада з Forex.com.

Георгі Славов з Marex Spectron, у свою чергу, відзначає, що слабкі економічні показники та зниження обсягу переробки у першому кварталі можуть негативно позначитися на попиті і, як наслідок, здійснити тиск на котирування.

“Попит залишається міцним, за рахунок чого ми зберігаємо прогноз ціни на нафту біля або вище позначки $60 за барель. Але все може змінитися з наближенням 2018 року", - сказав він.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 62,63 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,66 долара за барель, що на 20 центів нижче рівня закриття торгів ($62, 86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-