Ціни на нафту малорухомі в очікуванні зниження запасів у США

Ціни на нафту малорухомі в очікуванні зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту малорухомі у вівторок на очікуваннях зниження тижневих запасів сировини в США, а також надії на вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції за рахунок продовження пакту ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Чорне золото активно дешевшало вчора на побоюваннях збільшення видобутку на сланцевих родовищах у США і поставок нафти з інших країн світу. Сьогодні нафтові ціни слабо підвищуються.

Учасники ринку очікують статистику щодо запасів нафти у США. Зокрема, у вівторок свої дані опублікує Американський інститут нафти (API), а в середу - управління з енергетичної інформації Міненерго США (EIA).

"Тепер усі спостерігатимуть за даними про запаси сирої нафти США, які опублікують сьогодні й завтра", - наводить агентство Рейтер слова старшого ринкового аналітика OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).

Нафтоекспортний картель ОПЕК і ряд виробників, які не входять до нього, минулого тижня домовилися продовжити дію угоди про обмеження видобутку сировини ще на 9 місяців, розраховуючи в підсумку впоратися з надлишком і привести ринок до балансу.

Як показали розрахунки Рейтер, видобуток нафти ОПЕК в листопаді знизився на 300.000 барелів за добу до 32,48 мільйона барелів за добу, що стало мінімальним рівнем з травня.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує 26,59-29,99 гривні 

Аналітики Goldman Sachs у свою чергу наголосили, що прихильність Саудівської Аравії і Росії до глобального пакту висока, у зв'язку з чим підвищили прогноз спотових цін на північноморську суміш Brent та американський бенчмарк WTI до $62 за барель і $57, 50 за барель у 2018 році відповідно.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,48 долара за барель, що на 3 центи вище від рівня закриття торгів ($62, 45).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-