Світовий банк: Повернення активів в Україну обговорюватиметься на глобальному форумі

Світовий банк: Повернення активів в Україну обговорюватиметься на глобальному форумі

Укрінформ
У Вашингтоні розпочинається Перший глобальний форум з повернення активів. Україна потрапила до переліку чотирьох пріоритетних країн, які обговорюватимуться у межах заходу.

Про це повідомляє Світовий банк. 

"Сьогодні у Вашингтоні розпочинається Перший глобальний форум з повернення активів "GFAR 2017", на якому обговорюватиметься повернення активів чотирьом пріоритетним країнам: Нігерії, Шрі-Ланці, Тунісу та Україні", - йдеться у повідомленні. 

Як наголосили в Світовому банку, повернення активів є важливою складовою системи ефективної протидії корупції, відмиванню коштів та організованій злочинності.

"Воно дозволяє позбавити злочинців їх незаконно одержаних доходів і, таким чином, є одним з інструментів запобігання вчиненню нових корупційних правопорушень. Для України протидія корупційним та іншим злочинам є одним з ключових напрямів державної політики і забезпечення національної безпеки та економічного зростання", - зазначається в повідомленні. 

Читайте також: У НБУ повідомили про зменшення дефіциту поточного рахунку у жовтні до $408 мільйонів

У Світовому банку також наголосили, що Україна взяла на себе міжнародні зобов’язання активно боротися проти корупції, відмивання коштів та організованої злочинності. 

"Україна є стороною більшості основних міжнародних договорів у цій сфері, у тому числі укладених під егідою ООН та Ради Європи", - йдеться в повідомленні. 

Форум відбувається за підтримки Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-