Нафта дорожчає на очікуваннях продовження угоди ОПЕК +

Нафта дорожчає на очікуваннях продовження угоди ОПЕК +

Укрінформ
Увага гравців ринку нафти прикута до зустрічі  у Відні міністрів країн ОПЕК і держав, що не входять в картель, на якій вони обговорять подальшу долю пакту про обмеження видобутку сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,45%, до 62,81 долара за барель, ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,31%, до 57,48 долара за барель.

Трейдери уважно стежать за новинами з Відня, де в четвер відбудеться зустріч ОПЕК +.

У середу відбулося засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК + (Joint OPEC-Non-OPEC Ministerial Monitoring Committee, JMMC), до якого входять представники тільки шести країн угоди: Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії. JMMC рекомендував продовжити угоду на період після першого кварталу 2018 року, однак не визначився з терміном такого продовження, повідомив міністр нафти, електроенергетики і водних ресурсів Кувейту Ессам аль-Марзук. Міністр енергетики РФ Олександр Новак висловив упевненість в тому, що на зустрічі в четвер буде прийнято рішення про продовження угоди, як і рекомендував JMMC.

Аналітики в цілому також називають такий результат зустрічі найбільш імовірним.

Читайте також: На кордоні з Україною знайшли велике родовище газу

Крім того, ринок підтримало зниження тижневих запасів нафти в США, що перевищило прогнози.

Водночас видобуток нафти в США за тиждень зріс до 9,68 мільйона барелів на добу, свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA). Нарощування виробництва сировини в США, у тому числі ресурсів сланцевої нафти, залишається одним з головних противаг зусиллям ОПЕК +, зазначають галузеві експерти.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,75 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,66 долара за барель, що на 13 центів вище за рівень закриття торгів ($ 62,53).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-