Реєстр активів банків-банкрутів зробили відкритим

Реєстр активів банків-банкрутів зробили відкритим

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб спільно з проектним офісом "ProZorro.Продажі" відкрили для публічного доступу Реєстр активів неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Відтепер дані про всі активи, які будуть заведені фондом в "ProZorro.Продажі" у вигляді лотів, доступні через єдиний реєстр всім бажаючим. Це дозволить покупцям краще готуватись і планувати свою участь в аукціонах», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що запуск єдиного відкритого реєстру активів - це черговий крок у досягненні прозорості та ефективності продажів.

«Фонд планує виставити на аукціони 80-90% активів у поточному році, і завершити цей процес в першому кварталі наступного. Очікуємо від 42 майданчиків, акредитованих у ProZorro.Продажі, що ті приведуть на аукціони покупців. Реєстр активів дуже допоможе їм у цій справі, бо потенційні покупці будуть заходити, шукати, дивитись і в кінцевому підсумку обирати щось цікаве для себе», - сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін.

Читайте також: Фонд гарантування цього тижня планує продати активи банків на 9,7 мільярда

Раніше цього року в "ProZorro.Продажі" було створено єдиний кабінет для введення інформації про лоти усіма банками, які знаходяться в адміністрації фонду, через єдиний інтерфейс, щоб уникнути помилок при публікації лотів. А трохи згодом було впроваджено нову модель аукціонів - «голландський аукціон», розроблену на основі досвіду року продажів з ФГВФО та кращих міжнародних практик. Вона дозволила продавати не лише значно швидше, але й значно прозоріше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-