Експорт до Грузії зростатиме, якщо відкрити бізнесу зручний шлях доставки - Мінекономіки

Експорт до Грузії зростатиме, якщо відкрити бізнесу зручний шлях доставки - Мінекономіки

Укрінформ
Збільшення обсягів торгівлі між Україною та Грузією - пріоритет номер один для Уряду України та Уряду Грузії.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку

«28 листопада у Тбілісі завершився Офіційний урядовий візит під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час якого заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська взяла участь у форумі “Tbilisi Belt and Road Forum” та низці зустрічей високого рівня. Збільшення обсягів торгівлі між Україною та Грузією - пріоритет номер один для Уряду України та Уряду Грузії», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що український експорт до Грузії зростатиме, якщо відкрити бізнесу зручний шлях доставки. Тому під час урядових зустрічей у Тбілісі сторони говорили про зниження вартості доставки товарів поромним сполученням і маршрутом “Шовковий шлях” - альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки до третіх країн в обхід території Росії. Використання спільного потенціалу та логістичних можливостей “трикутника” Україна-Грузія-Азербайджан сприятиме експорту товарів і послуг до Китаю.

Читайте також: Мінекономіки: Укрзалізниця через ProZorro продаватиме і здаватиме в оренду майно

Експорт товарів і послуг до Грузії за дев'ять місяців 2017 року склав $323,6 млн і збільшився на 5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лише експорт товарів до Грузії за дев'ять місяців 2017 року зріс на 9,4%. Це позитивно для українсько-грузинських відносин з огляду на те, що за підсумками минулого року поставки українських товарів були меншими на 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-