Новий Шовковий шлях: до ініціативи долучились 16 країн Центральної та Східної Європи

Новий Шовковий шлях: до ініціативи долучились 16 країн Центральної та Східної Європи

Укрінформ
Естонія, Литва та Словенія підписали меморандум про порозуміння та співпрацю з Китаєм у процесі впровадження економічної ініціативи "Один пояс - один шлях".

Таким чином 16 країн з Центральної та Східної Європи будуть залучені до її впровадження, повідомляє газета China Daily.

"Підписання меморандуму було засвідчено прем'єром Лі Кецяном та іншими лідерами після шостої зустрічі керівників країн-учасниць партнерства Китаю з Центральною та Східною Європою. Документ включає положення про інфраструктуру, фінанси та співпрацю виробничих потужностей", - йдеться у повідомленні.

Китайська сторона підкреслила, що готовність цих країн розширювати економічні зв'язки є дуже важливою, адже країни ЦСЄ можуть відкрити ринок Європейського Союзу для продукції Китайської Народної Республіки. Особливо Китай потребує підтримки країн ЦСЄ у впровадженні стратегії "Один пояс - один шлях", адже саме вони утворюють один з економічних коридорів.

Читайте також: Потенціал України в Шовковому шляху ще не до кінця освоєний - Ірина Геращенко

Ініціатива "Один пояс - один шлях" була запропонована лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпінем у 2013 році задля об'єднання економічних стратегій Китаю "Нового економічного Шовкового шляху" та "Морського шовкового шляху XXI століття". Ініціатива направлена на поліпшення існуючих та створення нових торговельних шляхів і економічних коридорів між Китаєм та іншими країнами. Один з торговельних напрямків пролягатиме в Європу: Китай-Центральна Азія-Росія-Європа (до Балтійського моря). Загалом концепція "Один пояс - один шлях" включає в себе 60 країн Центральної Азії, Європи та Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-