Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів у США

Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу, інвестори оцінюють дані Американського інституту нафти (API) про несподіване зростання запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,63% - до 62,84 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,55%, до 57,67 долара за барель.

Дані про зростання запасів від API чинять тиск на нафтові ціни. Згідно із звітом організації, запаси нафти в США за тиждень, що закінчився 24 листопада, зросли на 1,821 мільйона барелів, до 458,9 мільйона. При цьому аналітики очікували, що запаси скоротилися - на 2,3 мільйона барелів.

Запаси бензину, за даними API, зменшилися на 1,529 мільйона барелів, дистилятів - зросли на 2,696 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 3,178 мільйона барелів. Пізніше в ході торгів інвестори очікують даних від Міненерго США щодо запасів у країні за тиждень.

"Ціни (на нафту - ред.) можуть знизитися ще більше, якщо показники API підтвердяться даними уряду в середу. Але доти інвестори звертатимуть увагу на зустріч основних нафтовидобувних країн, яка пройде в четвер", - пише газета The Wall Street Journal з посиланням на аналітиків. Раніше міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї повідомив, що країни ОПЕК+ на віденській зустрічі обговорять кілька опцій продовження угоди, у тому числі її пролонгацію до кінця 2018 року.

Читайте також: Україна увійшла до двадцятки найкращих газових хабів Європи

У Відні 30 листопада відбудеться зустріч міністрів нафти та енергетики усіх 24 держав угоди про скорочення видобутку нафти, які входять і не входять в ОПЕК. Напередодні цієї зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ і коригування його умов, до якого входять представники тільки п'яти країн угоди : Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії.

Станом на 08:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,85 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,99 долара за барель, що на 25 центів нижче від рівня закриття торгів ($63,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-