В оренді причалів

В оренді причалів "Чорноморська" зацікавлений провідний оператор Hutchington ports

Укрінформ
Конкурс на оренду причалів у морському порту "Чорноморськ", заявку на участь в якому подав провідний світовий оператор Hutchington ports, буде оголошено до травня 2018 року.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян 28 листопада під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заявку вони подали, я щасливий.  Якщо все буде нормально, без зривів, то до травня буде конкурс (оголошено - ред.)", - сказав Омелян.

Він наголосив, що конкурс буде проведено прозоро і об'єктивно.

Міністр підкреслив, що інший оператор DP World має надати свою бізнес-стратегію на погодження Прем'єр-міністру та Президентові України.

"Після її погодження (стратегії - ред.). я вважаю, вони теж будуть подаватися. У них просто трошки інша специфіка: якщо Hutchington ports заходять на контейнерні термінали і будуть з ними працювати в першу чергу, то DP world бачить уже більше свою бізнес-присутність в Україні, тобто це і переробка, і великі бізнес-проекти з великими інвестиціями", - зауважив Омелян. 

Читайте також: ЄБРР допоможе розробити проекти концесії в двох портах

Як повідомляв Укрінформ, один з провідних портових операторів світу, компанія Hutchison Ports, подала до регіонального відділення Фонду державного майна України в Одеській області заявку на оренду причалів у порту "Чорноморськ". Гонконзький оператор має намір розвивати потужності з контейнерної перевалки. До ФДМУ компанія подала дві заявки: одну - на оренду майна ДП "Морський торговельний порт Чорноморськ" в тилу причалів №1-6, другу - на оренду причалів №1-6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-