Видатки на підтримку фермерів у бюджеті-2018 збільшені в 16 разів - Кабмін

Видатки на підтримку фермерів у бюджеті-2018 збільшені в 16 разів - Кабмін

Укрінформ
На підтримку фермерських господарств у бюджеті - 2018 закладені видатки у сумі 1 043,1 млн грн, що на 978,1 млн грн, або в 16 разів, більше, ніж у поточному році.

Крім цього, фермерські господарства мають право на отримання будь-якої наявної державної підтримки, передбаченої на розвиток АПК, повідомляє Урядовий портал. 

"Загалом видатки на аграрну галузь у 2018 році становитимуть 7,3 млрд грн, що на 15% більше, ніж цього року. З них на розвиток тваринництва буде направлено 2,3 млрд грн", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема 1 600 млн грн буде направлено на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм та комплексів, 300 млн грн – на часткове відшкодування вартості закуплених племінних та високопродуктивних тварин. 

На здешевлення кредитів, пов’язаних з будівництвом та реконструкцією тваринницьких ферм та комплексів, в проекті закладено 400 млн грн. Крім цього, окремо передбачені видатки на здешевлення аграрних кредитів в розмірі 66 млн грн. Таким чином, на здешевлення кредитів для сільгоспвиробників загалом виділено 466 млн грн, що на 166 млн грн, або на 55%, більше, ніж у 2017 році.

Читайте також: Аграрний експорт цьогоріч зросте на 15-20% - Мінагро

Як зазначається, також в 1,7 раза збільшиться обсяг коштів, що направляються на здешевлення вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки. На цю програму в 2018 році в проекті бюджету передбачено майже 1 млрд грн. Дотація сільгоспвиробникам становитиме 2 млрд грн.

Проект державного бюджету на наступний рік парламент має розглянути у другому читанні 7 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-