Світовий ВВП сягне свого піка у 2018 році - економісти ОЕСР

Світовий ВВП сягне свого піка у 2018 році - економісти ОЕСР

Укрінформ
Глобальне економічне зростання у 2018-му році досягне свого рекордного значення за останні вісім років, проте подальше зростання загальмується через зниження обсягів інвестицій та небезпечний рівень боргового навантаження на приватні компанії та домогосподарства. 

Такий прогноз оприлюднили у вівторок, 28 листопада, в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), повідомляє DW.

"Згідно із підрахунками економістів організації, у 2017-му році зростання світової економіки складе 3,6 відсотка валового внутрішнього продукту (ВВП), а у наступному, 2018-ому році - 3,7 відсотка. Натомість у 2019-му році зростання уповільниться до 3,6 відсотка, вважають в ОЕСР", - йдеться у повідомленні.

Таким чином прогноз організації щодо зростання світової економіки у поточному році збільшився на 0,1 відсотка, адже раніше в ОЕСР прогнозували, що світовий ВВП у 2017-му році складе 3,5 відсотка. Прогноз для 2018-го року залишився без змін.

Читайте також: Держбюджет за 10 місяців зведений з профіцитом

ОЕСР об'єднує 35 держав світу, більшість з яких є країнами з високим рівнем доходів громадян. Членами ОЕСР є, зокрема, більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-