FAO і ЄБРР розробили для України бізнес-плани, які сприятимуть виробництву яловичини

FAO і ЄБРР розробили для України бізнес-плани, які сприятимуть виробництву яловичини

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська Організація Об'єднаних Націй (FAO) і ЄБРР розробили для представників українського агробізнесу бізнес-плани з відгодівлі та переробки великої рогатої худоби.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі FAO з посиланням на керівника проекту Андрія Ярмака.

“Ці два роки ми присвятили вивченню даної проблематики. Ми запросили сюди американських експертів з практичним досвідом. Ми провели глибоке дослідження світових ринків яловичини. Ми відправили торговельні місії до країн-споживачів. Ми поширювали інформацію в процесі роботи, що вже призвело до стрімкого збільшення експорту живих бичків та кастратів. Ми залучили найкращих українських експертів! Ми отримали величезну кількість запитів та позитивних відгуків про те, що вже зроблено, від представників агробізнесу і підготували два детальні бізнес-плани з відгодівлі та переробки”, - зазначив Ярмак.

Як повідомляють у FAO, ця допомога бізнесу здійснюється у рамках спільного проекту з ЄБРР «Підтримка діалогу держави та бізнесу в українському м’ясному секторі». 

Читайте також: В України гарні можливості для збуту халяльної продукції на Близькому Сході - експерт

Інформація, що представлена в бізнес-плані, базується на досвіді та знаннях консультантів, що брали участь у розробці проекту. 

"За останні роки відбулося суттєве скорочення поголів'я великої рогатої худоби, а виробництво яловичини значною мірою перемістилося у приватний сектор. Частка промислового виробництва суттєво скорочується і досі. А про використання сучасного устаткування разом із технологією інтенсивної відгодівлі та утримання ВРХ і виробництво яловичини преміальної якості навіть не йдеться. У країні з великою кількістю сільськогосподарських земель, природних пасовищ, у країні, що має сприятливий клімат та достатню кількістю водних ресурсів, у країні – світовому лідері з виробництва сільськогосподарських культур, що складають основу харчового раціону тварин, вирощування ВРХ знаходиться у занепаді", - пояснили свою ініціативу в FAO.

Наголошується, що запропоновані бізнес-плани мають високий рівень прибутковості і дозволять підприємству стати успішним, конкурентоспроможним, а також зайняти свою нішу на ринку великої рогатої худоби. 

Бізнес-плани з відгодівлі та переробки можна завантажити за посиланнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-