В України гарні можливості для збуту халяльної продукції на Близькому Сході - експерт

В України гарні можливості для збуту халяльної продукції на Близькому Сході - експерт

Укрінформ
Україна має прекрасні стартові можливості для збуту халяльної продукції на Близькому Сході. У найближчі роки цей ринок може стати одним із найпривабливіших для українських експортерів.

Про це йдеться в коментарі представника дистриб’ютора яловичини до арабських країн Suma Gourmet General Trading LLC Пера Сьодерлюнда, який передано Укрінформу Торгово-промисловою палатою України.

«Україна має прекрасні можливості для збуту халяльної продукції. Ринок халяльного м’яса та інших продуктів зростає в країнах Перської затоки неймовірними темпами», - сказав  Сьодерлюнд.

Він зазначив, що ринок халяльної продукції на Близькому Сході є в найближчі роки одним із найбільш привабливих для українських експортерів.

Щодо експорту яловичини, експерт радить українським виробникам відходити від чвертей туш і переходити до збуту вакуумно упакованих розділених частин.

«Для цього в Україні є всі можливості: прямий морський шлях до країн Перської затоки, компетентні спеціалісти, найкращий у світі чорнозем, який дозволить вирощувати власні високоякісні корми. Ви можете конкурувати зі світовими виробниками висококласної яловичини», - підкреслив Сьодерлюнд.

Читайте також: Україна і ОАЕ опрацюють рамкову угоду про співпрацю в аграрній сфері

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада у Києві в рамках міжнародної виставки харчової продукції Ukrainian Food Expo відбувся Третій конгрес експортерів продовольства Ukrainian Food 2017. Захід об’єднав українських представників харчопрому, які бажають покращити свої позиції в експорті та шукають виходи на нові ринки.

Також минулого тижня за сприяння Посольства України в Малайзії вперше відбулися офіційні зустрічі між компетентними органами України та Малайзії. Так, у рамках візиту були проведені зустрічі з DVS (Департамент ветеринарної служби), JAKIM (Центр ісламу) та MAQIS (служба на кордоні). Було обговорено процедури сертифікації українських центрів за стандартом халяль, процедури визнання України для експорту продукції, кроки для схвалення українських експортних потужностей, правила перевірки на кордоні тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-