Нафта помірно дешевшає на тлі невизначеності напередодні зустрічі міністрів ОПЕК+

Нафта помірно дешевшає на тлі невизначеності напередодні зустрічі міністрів ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються у вівторок на фоні невизначеності напередодні зустрічі міністрів ОПЕК+, а також через відновлення прокачування сировини з Канади до США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,31 відсотка до $63, 64 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $57, 77 за барель, на 0,59 відсотка нижче попереднього закриття.

Увагу гравців ринку прикуто до засідання міністрів ОПЕК і тих, що не входять до нафтоекспортного картелю, на якому вони обговорять долю глобального пакту про обмеження видобування сировини та подальшу політику.

Тиск на вартість марки WTI здійснюють новини про відновлення роботи трубопроводу Keystone компанії TransCanada після ремонту. Раніше TransCanada повідомила, що зібрала 44,4 тисячі галонів (близько 1 тисячі барелів) нафти після розливу на трубопроводі Keystone в американському штаті Південна Дакота. Обсяг витоку оцінюється в 5 тисяч барелів нафти. Частину трубопроводу Keystone від Хардісті у канадській Альберті до Кушинга (Оклахома, США) і від Хардісті до Вуд-Рівера і Патоки(Іллінойс, США) було перекрито минулого тижня.

Читайте також: Нафтогаз оцінив збитки через втрату ліцензій на видобуток у 150 мільярдів

ОПЕК і кілька країн поза організацією у грудні 2016 року домовилися скоротити видобування на 1,8 мільйона барелів на добу, а пізніше домовилися продовжити дію пакту до березня 2018 року.

За словами аналітиків, невизначеність відносно позиції ряду країн-учасниць угоди, в основному Росії, здійснює тиск на ринки. Раніше глава Мінекономрозвитку Максим Орєшкін сказав журналістам, що уповільнення зростання ВВП РФ у жовтні 2017 року викликане зниженням видобутку нафти через договори країн ОПЕК.

Експерти у галузі також говорять, що продовження пакту на 9 місяців вже закладене у ціні на нафту, у зв'язку з чим вказують на ризики понижуючої корекції.

Інші не виключають, що нафтовиробники можуть зменшити обсяг скорочення видобутку сировини у рамках угоди з поточних 1,8 мільйона барелів на добу, що дозволить їм уникнути різкого розпродажу і не поступитися більшою часткою ринку конкурентам.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 63,21 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,35 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($63, 38).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-