Мін'юст повідомив про 5 мільярдів виторгу від продажу арештованого майна

Мін'юст повідомив про 5 мільярдів виторгу від продажу арештованого майна

Укрінформ
Кількість проданого на OpenMarket (державне підприємство «Системи електронних торгів арештованим майном» Міністерства юстиції України) сягнула понад 5 мільярдів гривень. 

Про це інформує прес-служба Мін'юсту

«Кількість проданого на OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) сягнула 5 058 807 946,76 грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за 3 роки система виросла з державного інноваційного стартапу до унікального та величезного торговельного майданчика.

«Проведено 37 715 успішних торгів, в яких взяло участь 207 869 учасників. Зареєстровано 42076 користувачів. Найбільша кількість лотів - це нерухомість, 37665 одиниць, на другому місці - транспорт - 36099, на третьому - товари для дому - 28478», - інформує прес-служба.

Читайте також: Петренко запропонував китайським інвесторам ретельніше проаналізувати можливості України

Найактивніший надавач майна - Державна виконавча служба (82,1%), далі - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (10,5%) та АБ «Укргазбанк» (3,3%), йдеться в повідомленні.

«Ми здійснили одну за найуспішніших реформ. Повністю закритий та корумпований ринок торгівлі арештованим майном став чесним та відкритим, міцним донором бюджету. Більш того, система виявилася настільки зручною та надійною, що послугами з добровільного продажу тепер користуються усі найбільші банки країни та органи місцевого самоврядування», - заявив генеральний директор ДП «СЕТАМ» (OpenMarket) Віктор Вишньов.

Як повідомлялося, система OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) працює на всій території України з серпня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-