В Іраку чекають на відкриття представництв українських банків - підсумки форуму

В Іраку чекають на відкриття представництв українських банків - підсумки форуму

Укрінформ
Україна та Ірак шукають шляхи роширення взаємної торгівлі та вивчають сфери для інвестицій. Іракська сторона закликає спростити візовий режим та відкривати представництва українських банків в Іраку.

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі Торгово-промислової палати України за підсумками українсько-іракського бізнес-форуму, який об’єднав представників 57 іракських та 70 українських компаній.

"Іракська делегація закликала спростити візовий режим між нашими країнами й відкривати представництва українських банків в Іраку", - зазначили в прес-службі ТПП України.

Повідомляється, що на сьогодні українською стороною розглядаються плани з розширення до Республіки Ірак експорту продуктів харчування (олії, сирів, яєць, м’яса), паперу, насіння, косметики, медичних інструментів і навіть алкоголю. 

Читайте також: Державна продовольчо-зернова корпорація вийшла на ринки Катару та Литви

Крім того, бізнесмени з Іраку шукають сфери для інвестицій  – передусім їх цікавлять альтернативна енергетика, енергозбереження, логістика, переробка агропромислових продуктів, фармацевтика. Перспективним напрямом розвитку українського бізнесу є будівництво на території Іраку.

«B2B-перемовини показали, що в Україні є багато цікавих пропозицій для іракських бізнесменів. Такі продукти, як солодощі, олія, рис (Херсонський регіон), дерев’яні меблі (Закарпаття) вже експортуються до Іраку. У перспективі на експорт – яловичина, морозиво, юридичні послуги у сфері туризму, логістика, обладнання для енергетичного сектора. Розширення партнерських відносин із Іраком – чудова можливість диверсифікації ринків збуту для України», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

У ТППУ наголошують, що для іракських бізнесменів важливе налагодження прямих бізнес-відносин. Вони також зазначають, що готові активніше торгувати із Україною, для цього українським компаніям необхідно інтенсифікувати поширення інформації про свої можливості серед бізнес-спільноти Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-