В альтернативну енергетику за три роки інвестували 750 мільйонів євро - Савчук

В альтернативну енергетику за три роки інвестували 750 мільйонів євро - Савчук

Укрінформ
За останні три роки в Україні інвестовано близько 400 млн євро у виробництво тепла не з газу, а ще 345 млн євро - у відновлювану електроенергетику.

Про це сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, пише прес-служба відомства.

"За останні 3 роки близько 400 млн євро залучено у встановлення 1 670 МВт нових теплових потужностей, що використовують альтернативні джерела енергії, ще 345 млн євро - у 353 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики. На Інтерактивній карті з відновлюваної енергетики України UA MAP маємо нових проектів на 1,2 млрд євро. Це лише початок", - пише Держенергоефективності.

Читайте також: Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

За словами Савчука, світова тенденція демонструє, що відновлювана енергетика залучає все більше інвестицій, ніж традиційна. 

"Крім цього, вартість виробництва «чистої» енергії щороку дешевшає. Це дає нам впевненості у тому, що відновлювана енергетика не лише міцнітиме, а стане бумом енергетичної децентралізації країни. «Зелені» проекти відкривають можливості для економічного зростання, посилення енергетичної безпеки країни та підвищення добробуту всього населення», - повідомив Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-