На підтримку тваринництва наступного року планується 2,3 мільярда - Мінагро

На підтримку тваринництва наступного року планується 2,3 мільярда - Мінагро

Укрінформ
У проекті державного бюджету на 2018 рік урядом запропоновано спрямувати на підтримку тваринництва 2,3 млрд гривень. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики

"У проекті державного бюджету на 2018 рік урядом запропоновано спрямувати на підтримку тваринництва 2,3 млрд гривень. Кошти будуть спрямовані, зокрема на компенсацію відсоткових ставок за кредитами, залученими для будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, заходів з підвищення біобезпеки, закупівлю високопродуктивного поголів’я, тощо. Програми будуть розповсюджені на представників галузі свинарства, а також утримувачів КРС молочного та м’ясного напрямку", - зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. 

Читайте також: Кредити з Китаю сприятимуть експорту українського зерна до цієї країни - Мінагро

Як визнають в Мінагрополітики, у поточному році реалізація програм держпідтримки через тривалість напрацювання Порядків використання коштів відбулась із затримкою. 

"Щоб уникнути цього в 2018 році, підготовку до нового бюджетного року розпочато Міністерством заздалегідь", - зазначили в головному аграрному відомстві.

За даними міністерства, відповідно до плану асигнувань на січень-листопад 2017 року, за державною програмою підтримки галузі тваринництва, було спрямовано на казначейські рахунки профільних структурних підрозділів обласних державних адміністрацій 100 млн гривень. Загалом, видатки, передбачені за бюджетною програмою "Державна підтримка галузі тваринництва" у 2017 році, складають 170 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-