Нафта WTI дорожчає, котирування Brent стабільні

Нафта WTI дорожчає, котирування Brent стабільні

Укрінформ
Ціни на північноамериканський нафтовий маркерний сорт WTI зростають у п'ятницю за підтримки обмеження трубопровідних поставок сировини з Канади в США, а котирування європейського бенчмарка Brent стабільні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,16 відсотка до $ 63,45 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $ 58,44 за барель, на 0,72 відсотка вище попереднього закриття.

Минулого тижня трубопровід Keystone, який подає сировину з нафтоносних пісків Альберти на НПЗ в США, був закритий через витік. TransCanada Corp, яка є оператором нафтопроводу, повідомила, що поставки по ньому будуть обмежені щонайменше до кінця листопада.

В цілому ж ринок чекає зустрічі ОПЕК і виробників, що не входять в нафтоекспортний картель,  які зберуться 30 квітня в Відні, щоб обговорити подальшу політику.

Читайте також: Нафтогаз тепер очікує від Кабміну затвердження стратегії розвитку

Нафтоекспортний картель ОПЕК і кілька країн поза організацією в грудні 2016 року домовилися скоротити видобуток на 1,8 мільйона барелів на добу, а пізніше домовилися продовжити дію пакту до березня 2018 року.

Про вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції говорить структура беквордаціі, що встановилася на ринках північноморського еталона і WTI - коли вартість партій з відвантаженням в найближчі дати перевищує відстрочені, зазначають аналітики.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,34 долара за барель, що на 21 цент нижче за рівень закриття торгів ($ 63,55).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-