Гройсману презентували проект з буріння газових свердловин на 47 мільйонів євро

Гройсману презентували проект з буріння газових свердловин на 47 мільйонів євро

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" презентувало Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману проект з буріння нових свердловин на суму 47 млн євро, що виконується із залученням хорватського підрядника Crosco.

Про це пише прес-служба Укргазвидобування. 

"23 листопада Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав промислові об’єкти ПАТ «Укргазвидобування» у Полтавській області, де ознайомився з процесом буріння нових свердловин із залученням хорватської компанії Crosco Integrated Drilling & Well Services Ltd. Це перший в історії найбільшої газовидобувної компанії України проект, який виконує іноземний підрядник із застосуванням надсучасного бурового обладнання", - йдеться у повідомленні.

Співробітництво ПАТ «Укргазвидобування» з Crosco передбачає буріння дванадцяти нових свердловин. Загальна вартість робіт з буріння складає 47 млн євро. Наразі відбувається буріння двох свердловин на Яблунівському родовищі.

Крім хорватської компанії, до реалізації проекту залучено 18 українських сервісних підприємств, які займаються облаштуванням промислових майданчиків та іншими супутніми роботами. Загалом охоплено близько 140 громадян України.

Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко підкреслив, що залучення таких потужних європейських гравців глобального сервісного ринку впливає на конкурентне середовище на внутрішньому ринку України.

«Завдяки такому потужному гравцю, як Укргазвидобування, український сервісний ринок продовжує радикально змінюватися. Цей проект є прикладом злагодженої та, безперечно, успішної співпраці уряду країни та державної газової промисловості. Водночас ПАТ «Укргазвидобування» і Група Нафтогаз зуміли побудувати якісну та прозору систему закупівель, яка дозволяє залучати компанії з найкращим обладнанням, зберігаючи жорстку конкуренцію світових лідерів індустрії», – зазначив Олег Прохоренко.

Читайте також: Гройсман: Українці отримають доступ до дешевшого газу

CROSCO надає послуги на міжнародному ринку з 1952 року у 34 країнах багатьом найбільш відомим міжнародним та національним нафтогазовим компаніям. Компанія має власний парк з 11 бурових установок, 17 установок капітального ремонту свердловин та іншої техніки. CROSCO також є 100% власником угорської компанії Rotary Drilling, буровий флот якої налічує 5 бурових установок, а також забезпечує ремонт та інше обслуговування свердловин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-