Нафта корекційно знижується після ралі напередодні

Нафта корекційно знижується після ралі напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту дещо знижуються в четвер після сильного ралі напередодні, яке забезпечили скорочення запасів сировини в США, котрі перевищили прогнози.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,25 відсотка до $63, 16 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися близько позначки $57, 88 за барель, на 0,24 відсотка нижче попереднього закриття. За день до цього вартість WTI подолала позначку в 58 доларів за барель уперше з 1 липня 2015 року.

"Чергове істотне зниження запасів у США вселило оптимізм в інвесторів", - сказали аналітики ANZ.here.

За даними Міненерго, комерційні запаси нафти в США (без урахування стратегічного резерву) за тиждень, який завершився 17 листопада, знизилися на 1,86 мільйона барелів, або на 0,4%, до 457,142 мільйона барелів. Аналітики очікували зменшення показника тільки на 0,3%, або на 1,55 мільйона барелів, до 457,5 мільйона барелів. 

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing), за даними міністерства, знизилися на 1,9 мільйона барелів, становлячи 61,2 мільйона барелів. При цьому до виходу статистики міністерства підтримували ціни на нафту, дані від Американського інституту нафти (API). Інститут також прогнозував зниження більше, ніж було прогнозовано, називаючи значення в 6,356 мільйона барелів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 26,19-29,49 гривні

Інвестори звертали свою увагу і на подію в США. В кінці минулого тижня TransCanada Corp закрила частину трубопроводу Keystone після витоку 5 тисяч барелів нафти в американському штаті Південна Дакота. Була перекрита ділянка від Хардисти в канадській Альберті до Кушинга (Оклахома, США) і від Хардисти до Вуд-Рівера і Патоки (Ілінойс, США). Витік було виявлено уранці в четвер після сигналу про падіння тиску. TransCanada Corp, яка є оператором нафтопроводу, повідомила, що поставки по ньому будуть обмежені як мінімум до кінця листопада.

Про вирівнювання балансу на американському ринку нафти також говорить структура беквордації, що встановилася на ньому, - коли вартість партій з відвантаженням у найближчі дати перевищує відстрочені.

В цілому ж ринок очікує зустрічі ОПЕК і виробників, які не входять до нафтоекспортного картелю, котрі зберуться 30 листопада у Відні, щоб обговорити подальшу політику.

Джерела сказали Рейтер у середу, що Саудівська Аравія лобіює продовження глобального пакту про обмеження нафтовидобутку на 9 місяців після березня 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,18 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,27 долара за барель, що на 5 центів нижче від рівня закриття торгів ($63, 32).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-