Тіньовий обіг пального під загрозою: Кабмін схвалив відповідне рішення

Тіньовий обіг пального під загрозою: Кабмін схвалив відповідне рішення

Укрінформ
Кабмін ухвалив рішення щодо затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників, які повинні бути у підприємствах, що здійснюють виробництво та обіг пального.

Про це йдеться в прес-релізі Мінфіну, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Сьогодні уряд ухвалив рішення щодо затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників, які повинні використовувати ті підприємства, що здійснюють виробництво та обіг пального», - йдеться в повідомленні.

На виконання норм Податкового кодексу, з 1 січня 2018 підприємства, що здійснюють виробництво та обіг пального, мають бути обладнані витратомірами- та рівнемірами - лічильниками. Кабмін визначив порядок ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, а також порядок передачі облікових даних з них електронними засобами зв'язку контролюючим органам.

Читайте також: Бензинова змова: АМКУ виграв суд у оператора заправок Lukoil

Постанова передбачає, що: ДФС здійснює ведення Реєстру, підприємства щодня надсилають ДФС електронні документи із зазначенням обсягу обігу пального, в Реєстрі міститься інформація про розпорядників акцизних складів, витратоміри і рівнеміри (назва, модель, номер), добовий обсяг обігу та залишку пального за кожним резервуаром та кодом товарної продукції. Також  для внесення інформації до Реєстру від ручного введення до автоматичної передачі встановлено перехідні періоди в залежності від об'єму резервуара (понад 20 тис. куб. м - з 1 липня 2018, 1-20 тис. куб. м з 01.01.2019, менше 1 тис. куб. м - з 1 липня 2019). Це дозволить скоротити об'єми тіньового обігу пального та забезпечить справедливі умови для всіх гравців на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-