Цьогорічне підвищення зарплат і пенсій покращує споживчі настрої українців - експерт

Цьогорічне підвищення зарплат і пенсій покращує споживчі настрої українців - експерт

Укрінформ
Підвищення зарплат і пенсій у 2017 році покращує споживчі настрої українців, і очікування відновлення економіки країни в найближчі п'ять років.

Таку думку висловив старший аналітик FOREX CLUB Андрій Шевчишин, йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Економіка України відновлюється і потроху зростає. Ситуація набагато краща, ніж можна було спостерігати у 2015 і 2016 роках. Але для того, щоб говорити про те, що вона повністю пройшла кризу, темпи зростання ВВП повинні стійко становити не менше як 4% на рік», - зазначає експерт.

Про  поліпшення в економіці говорять і міжнародні рейтингові агентства: Fitch Ratings в жовтні опублікував прогноз розвитку економік країн світу, в якому підвищив прогноз зростання економіки України на найближчі два роки, і світової економіки в цілому.

«Україна залежить від експорту, і поліпшення в розвитку світової економіки, особливо в єврозоні, позитивно позначаться на динаміці нашої економіки», - зазначив Шевчишин.

Читайте також: Порошенко про додаткові надходження: Не лише на “оборонку”, але й на пенсії

Високі комунальні тарифи, особливо з січня наступного року, коли будуть перераховані субсидії, на думку експерта, можуть тимчасово погіршити споживчі настрої, але навряд чи матимуть сильний вплив.

У жовтні 2017 року споживчі настрої в Україні покращилися - відповідний індекс підвищився на 3,6 пункту - до 62,6 пункту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-