Відкритість Укрзалізниці сприятиме її діалогу з інвесторами - Кравцов

Відкритість Укрзалізниці сприятиме її діалогу з інвесторами - Кравцов

Укрінформ
В.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов вважає, що відкритість політики компанії сприятиме її діалогу з клієнтами та інвесторами.

Таку думку він висловив під час конференц-зв'язку з інвесторами облігацій участі в позиції компанії, в якому також взяли участь представники компанії Dragon Capital, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"У ході конференц-зв'язку з міжнародними інвесторами, серед яких провідні учасники глобального ринку капіталу, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» наголосив на важливості діалогу і відкритості компанії для клієнтів та інвесторів. На його переконання, відкрите спілкування з інвесторами – це хороший сигнал змін підходів у компанії, можливість для об’єктивних оцінок та конструктивного діалогу", – йдеться у повідомленні.

Кравцов, зокрема, поінформував інвесторів про результати 9 місяців роботи компанії, серед яких найголовніші - зростання швидшими темпами доходів, ніж витрат, істотне зменшення кредитного портфелю, збільшення робочого парку вагонів та зростання обсягів транзитних перевезень на 3,2%.

«Ситуація у компанії стабілізована і це демонструють результати 9 місяців – чистий прибуток 80,4 млн грн, тоді як за відповідний період минулого року компанія спрацювала зі збитком за міжнародними стандартами фінзвітності. Здатність компанії продовжувати безперервну діяльність підтвердив незалежний аудитор – компанія Ernst&Young. Ми очікуємо, що за підсумками цього року ПАТ «Укрзалізниця» отримає прибутковий фінансовий результат. Наразі працюємо над фінпланом товариства на 2018 рік, бажано вже на початку року мати затверджений головний фінансовий документ", – сказав Кравцов. 

Він також підкреслив важливість справедливої тарифної політики, зокрема, необхідність індексації тарифів на рівень не нижчий індексу цін товаровиробників та запровадження дерегуляції вагонної складової тарифу – плати за користування вагонами. Це сприятиме тому, що ПАТ «Укрзалізниця» буде у рівних умовах з іншими учасниками ринку, що підвищить її ефективність та дохідність, переконаний керівник компанії. 

Читайте також: Укрзалізниця: 15% підвищення тарифів на вантажні перевезення є економічно недостатнім

Кравцов також поінформував про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема інвестиційні проекти, що реалізуються за кредитні кошти ЄБРР та ЄІБ.

За його словами, Укрзалізниця має намір звернутися до власників облігацій на суму 500 000 000 доларів США з погашенням у 2021 році, емітованих Shortline PLC (що випущені виключно для цілей фінансування надання кредиту ПАТ «Укрзалізниця») щодо отримання згоди на внесення змін у відповідні документи у зв’язку з обставинами, які відносяться до врегулювання локальної заборгованості ПАТ «Укрзалізниця».

Кравцов зазначив, що цикл інформаційних зустрічей міжнародними інвесторами продовжуватиметься і надалі. «Це втілення нової концепції компанії щодо побудови партнерських відносин з інвесторами», – сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-