Через недостовірні дані Укртелекому не дали ліцензію на додаткову

Через недостовірні дані Укртелекому не дали ліцензію на додаткову "радіосмугу"

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, відмовила ПКАТ "Укртелеком" в отриманні ліцензії на додаткову смугу радіочастот на території Кіровоградської області.

Про це йдеться у рішенні НКРЗІ за підсумками засідання регулятора 21 листопада.

"У зв’язку з недостовірністю даних у документах, поданих заявником для отримання ліцензії, Комісія прийняла рішення відмовити ПАТ "Укртелеком" у видачі ліцензії на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Кіровоградської області", - повідомили в НКРЗІ.

Як повідомлялося, у 2011 році Фонд держмайна України за підсумками конкурсу продав 92,79% акцій Укртелекому українській "дочці" австрійської EPIC - ЕСУ - за 10,57 млрд грн.

Покупку частково профінансували Ощадбанк і Укрексімбанк.

Група СКМ українського олігарха Ріната Ахметова придбала ЕСУ у 2013 році. Але викупити облігації у держбанків в повному обсязі компанія так і не змогла.

У жовтні 2017 року Господарський суд Києва виніс рішення про розірвання приватизаційного договору між Фондом державного майна України (ФДМУ) та ЕСУ (дочірня компанія СКМ і власник 92,79% акцій оператора) щодо Укртелеком.

ТОВ "ЕСУ" заявило, що оскаржуватиме це рішення.

Читайте також: Укртелеком хочуть відправити на нову приватизацію

З 2013 року "Укртелеком" генерував щорічний чистий дохід від реалізації продукції у межах 3,1-3,2 млрд грн. Операційний прибуток за перше півріччя 2017 року становив 634 млн грн, чистий прибуток — 355 млн грн.

Проте більше половини прибутку власник "Укртелекому" отримував від абонплати за послуги місцевого стаціонарного зв'язку. 

Експерти висловлювали занепокоєння, що держава може отримати підприємство у "мертвому" стані. Зокрема, наводилися аргументи щодо масштабного скорочення персоналу, утилізації обладнання та продажу приміщень підприємства після приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-