Іракські бізнесмени готові активніше працювати з українськими партнерами - ТППУ

Іракські бізнесмени готові активніше працювати з українськими партнерами - ТППУ

Укрінформ
23 листопада 2017 року у Києві відбудеться восьмий Українсько-Іракський бізнес-форум за участі 60 іракських компаній. Ірак заявляє про готовність активніше торгувати із Україною.

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі Торгово-промислової палати України (ТППУ).

"Іракці зазначають, що готові активніше торгувати із Україною, для цього українським компаніям необхідно інтенсифікувати поширення інформації про свої можливості серед бізнес-спільноти Іраку. Зробити це можна на Українсько-Іракському бізнес-форумі, який вже восьмий рік поспіль організовує у Києві Торгово-промислова палата України. Захід відбудеться 23 листопада, за участі 60 іракських компаній. На форум запрошені й українські виробники. Вони матимуть можливість налагодити контакти з бізнесом Іраку протягом b2b-переговорів", - наголосили в Торгово-промисловій палаті.

Зокрема, зазначили у ТППУ, Україна може розширити експорт продуктів харчування - олії, сирів, яєць, м’яса до Республіки Ірак.

Читайте також: Петренко запросив китайських інвесторів ретельніше проаналізувати можливості України

Крім того, бізнесмени з Іраку знаходяться у пошуках сфер для інвестицій – передусім їх цікавить альтернативна енергетика, енергозбереження, логістика, переробка агропромислових продуктів, фармацевтика. Перспективним напрямком розвитку українського бізнесу є сфера будівництва на території Іраку.

«Попередні форуми і b2b-перемовини показали, що в Україні є багато цікавих пропозицій для іракських бізнесменів. Такі продукти, як солодощі, олія, рис (Херсонський регіон), дерев’яні меблі (Закарпаття) вже експортуються до Іраку. У перспективі на експорт – яловичина, морозиво, юридичні послуги у сфері туризму, логістика, обладнання для енергетичного сектора. Розширення партнерських відносин із Іраком – чудова можливість диверсифікації ринків збуту для України», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Як повідомляв раніше Укрінформ, під час минулого форуму було розпочато переговорний процес про інвестиції на суму 15 млн дол. США в українське виробництво курятини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-