Ціни на нафту малорухливі, ринок переключився на зростання видобутку в США

Ціни на нафту малорухливі, ринок переключився на зростання видобутку в США

Укрінформ
Ціни на нафту малорухливі у вівторок: зростання видобутку сировини в США перетягнуло на себе увагу ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,10 відсотка до $ 62,28 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $ 56,44 за барель, на 0,04 відсотка вище попереднього закриття.

Зростання бурової активності і нарощування нафтовидобутку в США залишаються основною противагою зусиллям нафтоекспортного картелю ОПЕК і  виробників, що не входять в нього, кажуть аналітики.

Управління енергетичної інформації (EIA) прогнозує, що видобуток нафти в США збільшиться до 9,2 мільйона барелів на добу у 2017 році, а в 2018-му досягне рекордних 10,0 мільйонів барелів на добу.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщини коштує від 26,19 до 29,49 гривень

Число бурових в США - ранній індикатор обсягу майбутнього видобутку нафти в США - зараз становить 738 штук, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

На думку експертів Westwood Global Energy Group, підвищення ефективності буріння свердловин дозволить американським енергокомпаніям нарощувати виробництво нафти більш швидкими темпами.

Міністри ОПЕК і ті, хто не входить в групу,  зберуться 30 квітня у Відні, щоб обговорити подальшу політику. Серед гравців ринку міцніє впевненість в тому, що угода про обмеження нафтовидобутку буде продовжена до кінця 2018 року, хоча готовність окремих її учасників піти на цей крок, як і раніше викликає сумніви.

"Якщо виробники ОПЕК домовляться про продовження пакту, то в 3-му кварталі наступного року надлишок запасів  перевищуватиме середній рівень п'яти років тільки на 50 мільйонів барелів проти поточних близько 140 мільйонів, а ціни на нафту піднімуться до $ 65-70 за барель", - сказали аналітики FGE.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,16 долара за барель, що на 6 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 62,22).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-