Ціни на нафту стабільні, ринок очікує засідання ОПЕК

Ціни на нафту стабільні, ринок очікує засідання ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні в понеділок: інвестори чекають запланованого на кінець листопада засідання ОПЕК, на якому провідні нафтовиробники обговорять долю глобальної угоди про обмеження видобутку сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Фючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,14 відсотка до $62,63 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися у позначки $56,62 за барель, на 0,12 відсотка вище за попереднє закриття.

“Зустріч ОПЕК залишається основним чинником, який визначатиме динаміку нафтових котирувань під кінець року... Коментарі учасників угоди дозволили гравцям ринку сподіватися на його продовження до кінця 2018 року... (але) ризики того, хто нафтокартель почекає з ухваленням рішення (про продовження угоди), зростають", - повідомив Morgan Stanley.

Аналітики банку вважають, що увага ринку зараз прикована до країн, що не входять до ОПЕК, і їх готовності продовжити угоду.

Читайте також: Директор з юридичних питань Нафтогазу увійшов до рейтингу кращих юристів

ОПЕК і декілька країн поза організацією в грудні 2016 року домовилися скоротити видобуток на 1,8 мільйона барелів на добу заради вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції. Пізніше вони умовилися продовжити дію пакту до березня 2018 року.

Зустріч міністрів нафти і енергетики усіх 24 держав угоди про скорочення видобутку "чорного золота" пройде у Відні 30 листопада. Трейдерів хвилює, чи буде на зустрічі прийнято рішення про продовження дії угоди.

В той же час інвестори продовжують відігравати дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про бурові установки в США. Згідно BHGE, за підсумками робочого тижня, що завершився 17 листопада, кількість бурових установок в країні виросла на 8 одиниць, або на 0,88%, до 915 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок зросла на 327 одиниць, або в 1,6 раза. Кількість нафтових бурових установок не змінилася за тиждень, залишившись на рівні 738 одиниць. Кількість газодобувних установок збільшилася на 8 одиниць, або на 4,7%, до 177.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 62,60 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,50 долара за барель, що на 22 центи нижче рівня закриття торгів ($62,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-