Потенціал України в Шовковому шляху ще не до кінця освоєний - Ірина Геращенко

Потенціал України в Шовковому шляху ще не до кінця освоєний - Ірина Геращенко

Укрінформ
Україна має великий потенціал, який може бути використаний  в ініціативі  КНР з побудови нового “Шовкового шляху”.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час відкриття у Києві II Українського форуму "Шовкового шляху", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна дуже зацікавлена в активізації саме економічного та гуманітарного діалогу з Китаєм. Нам є що запропонувати один одному, ми можемо дуже багато зробити, у т.ч. у  важливому проекті “Шовкового шляху”. І український потенціал, мені здається, ще не до кінця вивчений і освоєний”, - сказала вона. 

Говорячи про запланований на грудень візит до України високопоставленої делегації КНР на чолі з віце-прем’єром Держради Ма Каєм,  Геращенко висловила сподівання, що це надасть новий імпульс двосторонній співпраці між країнами.

Читайте також: Шовковий шлях зміцнить відносини між Україною та Китаєм - посол Ду Вей

Нардеп також вказала на те, що серед депутатів  Верховної Ради  є великий інтерес до КНР. “Група друзів “Україна-Китай” в парламенті є найбільш чисельною та збирає майже конституційну більшість — 237 депутатів, що свідчить про той великий потенціал, який є між нашими країнами, та необхідність активізації як міжурядового, так і міжпарламентського  діалогу”, - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, у четвер у Києві розпочався II Український форум "Шовкового шляху", участь у якому беруть ділові та політичні кола України та Китаю. Учасники заходу зможуть обговорити можливості для спільної реалізації проектів, розширення торгівлі, розбудови інфраструктурних об’єктів, розвитку електронної комерції та виходу українських компаній на китайський ринок.

Цьогоріч поряд із українськими політиками та підприємцями вперше до числа ключових спікерів Форуму увійшли відомі в Китаї інвестори та представники великого бізнесу. 

У рамках форуму також стартує Алея інвестиційних проектів, що презентує інвестиційний потенціал регіонів України. Як заявляють організатори, участь в Алеї інвестиційних проектів сприятиме встановленню прямих ділових контактів, залученню фінансування та розширенню партнерської мережі між бізнесом України та Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-