Шовковий шлях зміцнить відносини між Україною та Китаєм - посол Ду Вей

Шовковий шлях зміцнить відносини між Україною та Китаєм - посол Ду Вей

Укрінформ
Приєднання України до ініціативи нового "Шовкового шляху" та успішна реалізація цього проекту сприятиме ще більшому зміцненню двосторонніх відносин між Китаєм та Україною.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Ду Вей під час відкриття у Києві II Українського форуму "Шовкового шляху", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна вже зараз є однією з країн, через які проходять новий коридор "Шовкового шляху". І  ми запрошуємо якнайкраще використати цю ініціативу. Впевнений, що з розвитком "Шовкового шляху" відносини між Україною та КНР стануть ще більш міцними", - заявив посол.

Ду Вей також повідомив про наміри запросити українську сторону до Китаю "для того, щоб провести схожі заходи у Китаї та ще краще зміцнити наше співробітництво щодо "Шовкового шляху". Крім того, додав дипломат, у планах є проведення і заходу за участю як китайських, так і українських чиновників в рамках реалізації проекту "Шовковий шлях".

Читайте також: Омелян про співпрацю з Китаєм: На черзі - порти та виробництво електроавтомобілів

Участь у II Українському форумі "Шовкового шляху" - наймасштабнішій події року у сфері налагодження українсько-китайського партнерства – беруть ділові та політичні кола України та Китаю. Під час заходу вони зможуть обговорити можливості для спільної реалізації проектів, розширення торгівлі, розбудови інфраструктурних об’єктів, розвитку електронної комерції та виходу українських компаній на китайський ринок.

Цьогоріч поряд із українськими політиками та підприємцями вперше до числа ключових спікерів форуму увійшли відомі в Китаї інвестори та представники великого бізнесу. 

У рамках форуму також стартує Алея інвестиційних проектів, що презентує інвестиційний потенціал регіонів України. Як заявляють організатори, участь в Алеї інвестиційних проектів сприятиме встановленню прямих ділових контактів, залученню фінансування та розширенню партнерської мережі між бізнесом України та Китаю.

Як відомо, восени 2013 року Китай презентував концепцію проекту "Один пояс, один шлях". Завдання проекту - створення транзитно-транспортної системи, яка зв'яже Китай з країнами Євразійського континенту і Африки. Концепція передбачає створення і розвиток транспортно-логістичної інфраструктури та розробку нових механізмів регіонального економічного партнерства. Реалізація першого етапу запланована на 2016-2020 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-