Індекс м’ясного кошика в Україні зріс до 67% менш як за рік - експерт

Індекс м’ясного кошика в Україні зріс до 67% менш як за рік - експерт

Укрінформ
З початку 2017 року в Україні здорожчали всі види м’яса: сало – на 67%, свинина – на 37%, яловичина і курятина – на 27%.

Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook. 

"Усі види м’яса стали здорожчали більш ніж на 27%, сало – на 67%, свинина – на 37%, яловичина і курятина – на 27%. За десять місяців поточного року свинина і сало додали в ціні по 27 грн за кілограм, яловичина – 24 грн, ковбаса варена – 14 грн, а тушка куряча – 11 грн. Відтепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 112 грн, свинини – за 100 грн, сала – за 68 грн, дешевої ковбаси вареної – за 75 грн, а курки – за 54 грн", - зазначив експерт.

Читайте також: У Нацбанку підтримують поновлення контролю за цінами

За даними асоціації, якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, то станом на 10 листопада він коштував 409 грн за кілограм, тоді як на початок року його вартість становила 306 грн. 

"Тобто індекс м’ясного кошика з початку року збільшився на 34%, тоді як заробітна плата за офіційними джерелами з січня по вересень 2017 року зросла на 22%, із 6008 грн у січні по 7351 грн у вересні", - наголосив Дорошенко.

Раніше в Асоціації постачальників торговельних мереж зазначали, що з початку року в Україні подорожчали більш як 90% соціальних продуктів. 

При цьому, днями голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що скасування з 1 липня поточного року державного регулювання цін на соціальні продукти призвело до підвищення темпів інфляції в країні. Данилишин назвав передчасним таке рішення та закликав повернути держрегулювання цін на продукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-