Відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах

Відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах

Укрінформ
На Українській енергетичній біржі у середу, 15 листопада, відбулися перші торги природним газом з точкою передачі в підземних сховищах ПАТ "Укртрансгаз". 

Про це повідомив прес-центр УЕБ. 

"Сьогоднішні торги - це ще один значний крок для посилення інтеграції ринків природного газу окремих держав - сторін Енергетичного Співтовариства, який сприятиме транскордонній торгівлі природним газом у рамках Енергетичного Співтовариства. Торгівля природним газом зі сховища - це не лише можливість подачі газу за всіма напрямками, а й передумова створення газового хабу в Україні", - прокоментував електронні біржові торги генеральний директор ТБ "Українська енергетична біржа" Олександр Коваленко.

Читайте також: Транзит російського газу через Україну побив 7-річний рекорд - Укртрансгаз

Продавцем ресурсу з поставкою в листопаді виступила компанія "МЕТ Україна". До цього торги природним газом на Українській енергетичній біржі проводилися виключно на умовах передачі газу у віртуальній торговій точці в газотранспортній системі.

"Продаж через біржу - найбільш прозорий і цивілізований механізм роботи, і сьогодні ми продали перші обсяги природного газу в ПСГ і в подальшому будемо забезпечувати українських споживачів стабільним і надійним ресурсом", - наголосила представник акціонера "МЕТ Україна" Аттіла Санісло.

Уперше з природним газом на УЕБ компанія вийшла в середині липня цього року.

Наприкінці серпня швейцарський енерготрейдер компанія MET Gas and Energy Marketing AG почала прямі поставки природного газу на адресу своєї дочірньої української компанії «МЕТ Україна». У вересні українська компанія імпортувала близько 3-4 млн куб. м газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-