Уряд скасував конкурс на призначення членів наглядової ради Нафтогазу

Уряд скасував конкурс на призначення членів наглядової ради Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет міністрів скасував проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку з посиланням на рішення КСУ, яким було внесено зміни до урядових постанов № 142 від 10 березня 2017 та №143 від 10 березня 2017 року.

"Своїм рішенням від 10 листопада 2017 уряд скасував проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Уряд також зобов’язав Мінекономрозвитку вносити на розгляд КМУ пропозиції щодо кандидатів на посади у наглядовій раді як незалежних членів, так і представників держави", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що згідно зі змінами до Регламенту КМУ від 9 серпня, Мінекономрозвитку здійснює підготовку проектів актів КМУ, які пов’язані з управлінням державними компаніями, що перебувають у підпорядкуванні Кабінету міністрів.

Читайте також: Втручання уряду в роботу Нафтогазу виправдане - експерт

Водночас, підкреслили в міністерстві, суб’єктом ініціативи залишається Кабмін, який направляє міністерству доручення щодо оформлення рішень. А МЕРТ забезпечує лише технічну функцію з підготовки проектів нормативно-правових актів для подальшого внесення у встановленому порядку на розгляд уряду.

"Такий же принцип буде застосовуватися до пропозицій щодо кандидатів в члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України". З метою якнайшвидшого розв’язання ситуації в умовах опалювального сезону Мінекономрозвитку очікує, що подання кандидатів відбудеться найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, наразі функції наглядової ради виконує уряд, оскільки протягом 2017 року всі члени ради, окрім Володимира Демчишина, подали у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-